Tunnen, kuinka puna nousee poskilleni. Juoksuaskeleeni tömähtelevät märkään maahan. Tuntuu aivan uskomattomalta, että juoksen helmikuun viimeisinä päivinä sulilla ja lumettomilla lenkkipoluilla. Tosin se nyt ei ole mitään verrattuna siihen,  että MINÄ olen tässä, juoksemassa tunnin lenkkiä metsän siimeksessä ilman jääkaappia selässä tai sokerit kahteenkymppiin nostettuina. Minä, joka on haettu milloin milläkin kulkuneuvolla lenkkipolun varresta hypon yllätettyä tai kolmen kilometrin lenkin onnistuminen tarkoitti 100 hiilarigramman tankkausta. Jos halusin kävellä 6 kilometriä, piti verensokerit nostattaa kuuteentoista. Liikunta on ollut tähän asti jatkuvaa taistelua ailahtelevien verensokerien kanssa.

Saavun risteykseen ja vaihdan hetkeksi kävelyksi. Vilkaisen PRT:tä. Se näyttää kahdeksaa, joten voin hyvin jatkaa matkaa pidemmän reitin kautta. Vastaantulevat lenkkeilijät varmasti ihmettelevät omituisen onnellista kestohymyä kasvoillani. Olen pian mäen päällä. Kiihdytän vauhtia. Tuntuu vapauttavalta pinkoa niin paljon kuin koivista lähtee. Tämä on yksi niistä pienistä unelmista, joka on nyt toteutunut. Pystyn harrastamaan liikuntaa ja nauttimaan siitä. Pieni toteutunut unelma ja varmasti monelle itsestäänselvyys, mutta ei se tästä asiasta tee yhtään sen vähempiarvoista.

Juoksen pellon vierustaa kotia kohti. Pimeää ja sateista. Ajattelen lämmintä saunaa ja rentoa loppuiltaa Täydellisiä naisia katsoen. Ai niin, ei saunaa. Milloinkohan alan muistaa, että PRT:n kanssa minulle ei ole asiaa saunaan. Suurena saunan ystävänä olen PRT:n myötä joutunut vähentämään huomattavasti saunomista. Ihan kaikkea ei voi saada.

Vielä muutaman asuintalon ohi, mäkeä ylös ja alas. Lenkki takana. PRT 
näyttää kuutta, kaksi nuolta alaspäin ruudulla kertoo, että ollaan laskusuunnassa. On hyvä olo, mutta tiedän, että kohta pitää tankata jotain ennen kuin sokerit karkaavat liian alas. Tiedän, että jälleen huomenna juoksen PRT taskussani. Aloitan myös uuden vuoden PRT:n kanssa. Tieto siitä tekee onnelliseksi. Pieni kone voi tehdä isonkin ihmisen hyvin onnelliseksi.